Välkommen till Luleå!

Välkommen till skidåkning i Sverige, Norge och Finland. Välkommen till StiL Alpina.

Luleå tekniska universitet är till för dig som vill åka skidor under dina studier. Oavsett om det är varje helg, en gång i månaden eller enbart på Skiweek. På universitetsområdet finner du MittLivsStiL,  en förening och träningsanläggning med idrott för alla. StiL Alpina är föreningens sektion för alpina sporter. Vi ser till att du som student alltid har något skid- eller snowboardrelaterat att längta till i kalendern.

 

 

 

RESOR

Varje läsår arrangerar vi minst tio tillfällen för skid- och snowboardåkning. Med utgångspunkt från universitetet reser vi med buss till skidorter från Åre och norrut. Helst norrut. Vi gillar Norrbotten och bästa skidåkningen finns norr om polcirkeln! Läs mer om årets resor.

 

 

EVENT

Tävling, föreläsning eller gemenskap. Under årets gång står vi bakom en rad olika aktiviteter. De senaste åren har vi varit drivande eller delaktiga i Untracked Film Tour, LTU Big Air och Lavinföreläsning med Naturvårdsverket. Därtill arrangerar vi våra helt egna event Railjam och Skidyran. Läs mer om årets event.

 

 

GEMENSKAP

Alpin sport och träning är för alla. Vi är en del av föreningen MittLivsStiL som riktar sig både till studenter och allmänheten. Kom och träna hos oss. Kom och träna med oss! Med träningskort hos MittLivsStiL får du rabatterat pris på våra resor, och tillgång till en rad andra aktiviteter att utöva med dina nya eller gamla vänner. Spela squash i anläggningens egna hallar. Spela innebandy, futsal, basket, lacrosse etc. med respektive sektion! Föreningen har ca tjugo olika sektioner som i huvudsak är drivna av andra studenter för att du ska ha möjlighet att träna och umgås ihop med dina vänner.

 

 

OM OSS

Lär känna sektionen närmare genom att delta på Hurtigglutten under Nolleperioden, läs vår årliga utgåva av Alpinakatalogen, eller följ oss på någon av våra sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram och sedan ifjol även på Youtube.

Frågor? Glid in i DM's, maila eller ring oss! Kontaktinformation till sektionens ledare för 2019/2020 finns under fliken Kontakt.

BLI EN AV OSS!

Varje vårtermin rekryterar vi ett antal ledare till sektionen. Ett roligt sätt att lära känna universitetets skidåkare, att få vara en del av MittLivsStiL och en chans att få att driva en riktig verksamhet från grunden! Och att åka mycket skidor, såklart!

Är du intresserad? Anmäl ditt intresse i ett mail till alpina@mittlivsstil.se så återkommer vi till dig när anmälan öppnar.

Dela på Facebook